Elsk din tarm 2 – Udkommer snart!

Elsk din tarm 2 – Udkommer snart!

Lene Hansson og jeg er igang med vores bog nummer 2 – opfølgning til “Elsk din tarm”

Denne nye bog bliver en arbejdsbog, med et 4 ugers kostprogram samt indkøbslister, coachingsøvelser og meget meget mere!
Bogen bliver spækket med helt nye lækre opskrifter og vi går også ind på syre/base balancen – for at få en sund tarm!
– se her hvad og hvordan:

En forkert pH-værdi i dit blod vil på langt sigt give dig inflammation i tarmsystemet, hvilkt resulterer i bla. overvægt og lav forbrænding samt væskeansamlinger.
Sådan gør du for at få en bedre syre/base balance:
• Når du anretter mad på din tallerken, så sørg for, at ⅔ er basedannende og kun ⅓ syredannende. Eks: 150 g kød og 300 g grønsager = 1/3 del syre og 2/3 del base.
• Altid dobbelt op på grønsager, til både morgenmad, frokost og middagsmad.
• Laver du f.eks. frikadeller, så sørg for at der i farsen, er ”dobbelt op på grønt”, det kan f.eks. være 150 g fars og 300 g revet squash.
• Er du stadig sulten efter den første portion mad, så tag gerne mere efter samme princip.
• Der drikkes dagligt et stort glas grønsagsjuice og 1 stort glas kartoffelvand/afkog der også er basisk. Afkog laves på følgende måde; 500 g skrællede kartofler koges i vand så det dækker, til de er møre. Gem vandet i en kande i køleskabet. Spis også gerne kartoflerne til dine måltider.
• Du bør drikke 2 liter rent vand dagligt, gerne basisk vand
• Du tæller ikke kalorier, da du i stedet vejer din mad og altid sørger for, at du har mindst dobbelt så mange grønsager i gram (base) som f.eks. kylling i gram (syre) på din tallerken.
• Spis frugt og grønsager til morgenmad, og evt. et basedannende mejeriprodukt. Så starter du dagen med base og det er godt for din fordøjelse og pH-værdi i tarmene. Du må gerne her også drikke kartoffelvand eller et glas vand med en spsk. friskpresset citronsaft.
• Når du starter dagen basisk, så har du lidt af ”give af” senere, da du nu har fået et 100% basisk måltid, og ikke kun 66% som den normale fordeling er på en tallerken (nemlig 66% base og 33% syre). Det betyder at du som mellemmåltid, f.eks. kan spise et stykke knækbrød med hummus (100% syredannende), som et godt og mættende mellemmåltid.
Det er vægten i gram der tæller når du skal regne ud, hvor meget syre du har spist eller drukket.

Please like & share:

Seneste indlæg

Presse